Geschiedenis

Geschiedenis

In 1917 richtten de Rotterdamse broers Cornelis en Johannes Buise het bedrijf ‘Gebroeders Buise touwhandel en commissie’ op. Dit was de voorloper van de huidige Zakkencentrale Groep. De groei van de haven en de vele te verpakken en te vervoeren producten zorgden begin jaren ’20 van de vorige eeuw voor een toenemende vraag naar zakken. De gebroeders Buise besloten daarom, om naast de groothandel in bind- en paktouw, ook jute, katoenen en linnen zakken te verhandelen. Later kwam daar nog een werkplaats bij om zakken te repareren en in 1932 startten de broers een tweede bedrijf, genaamd ‘Industriële Handelsonderneming Rotterdam’. In dat bedrijf werden zakkenklopmachines geproduceerd. Drie jaar later zette Johannes Buise dit bedrijf zelfstandig voort, waarna hij de NV Zakkencentrale oprichtte. De hoofdactiviteiten van dat bedrijf, de huidige Zakkencentrale, waren de (groot)handel in en fabricage en reparatie van zakken.

Ahmed Aboutaleb, Burgemeester Rotterdam

Ruim 100 jaar jong

Anno nu is de Zakkencentrale met de derde generatie aan het roer nog steeds een echt Rotterdams familiebedrijf. Zoals burgemeester Aboutaleb in het jubileumjaar aangaf, kan de werk-, haven- en wereldstad die Rotterdam is, trots zijn op de Zakkencentrale als bedrijf. “Want door de jaren is er veel gebeurd, en toch heeft de Zakkencentrale alle economische crises en de oorlog weten te doorstaan”, zo schreef de burgemeester.

“Kenmerkend voor de Zakkencentrale zijn de Rotterdamse ondernemersgeest, de slagvaardigheid, het innovatief vermogen, de flexibiliteit en efficiency, en de kundige medewerkers. Daardoor is de Zakkencentrale gekomen tot waar het nu is: een betrouwbare, wereldwijde speler in verpakkingen en verpakkingsmaterialen”, aldus burgemeester Aboutaleb.

1953

Dat advies en maatwerk nog meer ons fundament is dan het louter leveren van standaard producten bewijzen we al vele decennia. Zo hebben we bijvoorbeeld letterlijk meegewerkt aan de basis van de Deltawerken. Tijdens de watersnoodramp in 1953 leverden wij vele duizenden zandzakken tegen het wassende water.

Deltawerken

Direct daarna hebben wij samen met TNO een nieuw product ontwikkeld op basis van polypropyleen. Dat werden de Aquatex filtermatten. Die bleken erg sterk, slijtvast en daardoor vooral erg duurzaam te zijn. Bovendien konden ze mechanisch worden afgezonken. De Aquatex matten zijn vervolgens gebruikt voor het fundament van de Deltawerken.

Geschiedenis Zakkecentrale
Polypropyleen

Van oudsher leverde Zakkencentrale jute zakken, maar door de polypropyleen Aquatex matten in de Deltawerken is snel een omschakeling naar Polypropyleen gemaakt. In deze tijd werd dit nog niet toegepast voor zakken. Zakkencentrale was de eerste die in Europa zakken van polypropyleen introduceerde ipv jute.

Packaging for your sustainable world?
Wij adviseren en helpen u graag op weg.

Om u te helpen met uw vraagstuk met betrekking tot het verpakken, ompakken, opslaan en vervoeren van uw producten op te lossen hebben wij graag contact met u hierover

Laat uw gegevens achter en wij zullen zsm bij u terug komen met een offerte

Duurzaam
Maatwerk
Energie zuinig
Contact formulier

    nl_NLDutch