Big Bags
Big Bags
Alle verschillende soorten FIBC's, beter bekend als Big Bags.
Big Bags (FIBC’s)

Big Bags (FIBC’s) zijn bij uitstek geschikt voor opslag en transport van een breed scala aan grondstoffen en producten en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. Een sterke constructie met hoge draagkracht, flexibiliteit en veiligheid in gebruik zijn de sterke punten van onze Big Bags. Big Bags zijn ook zeer goed aan te passen aan de specifieke eisen en wensen van de klant. Daarbovenop zijn ze goed te recyclen.

EXIM-Zakkencentrale werkt nauw samen met EFIBCA en Eurojute, de leidende overkoepelende brancheorganisaties in Europa op het gebied van Big Bags aan verschillende innovatietrajecten. Binnenkort zal vanuit deze initiatieven de “Designed for Recycling” (DfR) certificering voor Big Bags worden uitgebracht.
Dit betekent een doorbraak op het gebied van het verbeteren van de recyclebaarheid van Big Bags en vergroot de zuiverheid van het herwonnen granulaat, dat daarmee zeer geschikt is voor gebruik in de productie van nieuwe Big Bags* of andere producten die hoogwaardig PP granulaat nodig hebben. Op deze manier verminderen wij met elkaar het gebruik van nieuwe grondstoffen en zorgen wij voor een schonere wereld.

(* met uitzondering van onze gecertificeerde voedselveilige en farmaceutische Big Bags. Het gebruik van gerecycled PP is voor dit soort Big Bags (nog) niet toegestaan en daarom worden deze Big Bags van volledig nieuw (virgin) PP materiaal gemaakt.)

Met onze meer dan 100 jaar ervaring, en met ons brede netwerk van partners, zijn wij in staat u het juiste advies te geven voor elke gewenste toepassing. Waarbij de veiligheid van het product en mensen altijd voorop staat.

De productiefaciliteiten waarmee we al vele jaren een zeer intensieve samenwerking hebben, beschikken over alle benodigde certificaten om alle soorten Big Bags te kunnen leveren voor alle sectoren. Door ons grote (inter)nationale netwerk van partners zijn wij zeer flexibel en maken wij optimaal gebruik van de verschillende specialisaties en sterke punten van onze partners.

De meest voorkomende soorten Big Bags zijn:

Standaard Big Bags: voor o.a. bouw en grondstoffenindustrie – met veiligheidscertificaten voor de gebruikte Safe Working Load (SWL) en Safety Factor (SF; bijv. 5:1 - 6:1 – 8:1).
1 en 2 lus Big Bags : zijn vergelijkbaar met de standaard big bags en kunnen met dezelfde certificeringen geleverd worden. De 1 en 2 lus big bags zijn sterk en eenvoudig en snel af te vullen en met meerdere big bags tegelijk makkelijk te verplaatsen
Voedselindustrie Big Bags: met speciaal Food Grade Certificaat
Vormstabiele Q-Bags: om optimaal gebruik te maken van de laadcapaciteit en stabiliteit van de Big Bags
Antistatische Big Bags: voor het verpakken van materialen waarbij de elektrische ontlading, die plaats kan vinden bij het vullen van de big bags, gevaar kan opleveren. Hiervoor hebben wij, afhankelijk van de hoogte van het risico op statische reacties, verschillende gradaties – Type B, C en D. Indien nodig kunnen wij ook binnenzakken met antistatische werking leveren om het gevaar van ongecontroleerde ontlading te voorkomen.
UN Big Bags: Voor het veilig vervoeren van gevaarlijke goederen volgens de ADR voorschriften in Big Bags kunnen wij alle soorten UN certificering verzorgen.
Asbest Big Bags en Containerliners: Ook voor het verpakken en vervoer van asbesthoudende materialen bieden wij de juiste verpakkingsoplossing, met de juiste asbest bedrukkingen en bescherming van de asbesthoudende materialen.
Ventilatie Big Bags: Voor het verpakken van producten zoals uien, aardappelen of haardhout hebben wij sterke Big Bags met ventilatiestrepen, zodat de verpakte producten goed geventileerd worden, maar wel veilig verpakt zijn.

De verschillende soorten Big Bags kunnen in zeer veel verschillende configuraties geproduceerd worden, volgens de specifieke wensen van de klant. De volgende opties zijn beschikbaar (link naar configuraties – schort /losventiel klep etc)

Samen met onze partners werken wij constant aan productverbeteringen waarmee wij de negatieve impact van verpakkingsmaterialen op het milieu proberen te verminderen.

Big Bags
nl_NLDutch